Kaj počnemo pri Nefiks zaposlitvene rešitve

KOMU JE PROJEKT NAMENJEN?
Mladim iskalcem zaposlitve od 15 do 29 leta starosti.

5KE
Izbrani udeleženci boste glede na interese razdeljeni v Nefiks 5ke (skupine po pet udeležencev) in se odločili, s katerimi podjetji želite sodelovati in kako.
Z delodajalci lahko sodelujete s projektom varovanja zdravja na delovnem mestu ali z družbeno-koristnim projektom, ko skupaj s podjetjem naredite spremembo v lokalnem okolju. Namen teh aktivnosti je, da se udeleženci petk predstavite potencialnim delodajalcem v sproščenem okolju.
Tri ure tedensko bodo namenjene izobraževalnim aktivnostim, torej krepitvi individualnih kompetenc, tri ure pa bomo vsak teden namenili skupinskemu delu – Nefiksovi 5ki (načrtovanju in izvedbi projekta z delodajalci, postavljanju spletne strani, drugim aktivnostim).

DELAVNICE

Delavnice potekajo čez celotno trajanje projekta, udeleženci se jih redno udeležijo prve 3 mesece po vključitvi ter nato še 9 mesecev prostovoljno (skupaj 12 mesecev).
Udeleženci imajo splošne delavnice za razvoj lastnih zaposlitvenih možnosti, razvoj sebe kot blagovne znamke, obenem pa tudi razvoja IKT kompetenc.

TERMIN
Nefiks zaposlitvene rešitve je štartal v oktrobru 2016 in bo potekal do semptembra 2018. Delavnice potekajo predvidoma dopoldne, v torek in četrtek med 9.30 in 13.30 oziroma po dogovoru. Obvezna je 80 % prisotnost na srečanjih, kandidat pa iz procesa lahko izstopi, če v vmesnem času dobi zaposlitev.

18 novembra, 2016

Dodaj odgovor